Ključi & oddajanje stanovanja #2

...kje smo ostali?

Torej, problemi s ključi, ki so me tolikokrat spravili v težave, saj gostje niso mogli zaklenit vrat, ki so se povesila, nisem jih mogel dostaviti gostom, ki so zamujali, meni pa se je mudilo drugam. Nisem mogel vedeti ali je čistilni servis prišel očistit stanovanje ali ne ter še mnogo drugih težav, ki sem jih omenil v prejšnjem blogu. Skratka težav še ni bilo konec, kajti nisem še uspel najti neke pametne ključavnice, s katero bi odklepal vrata svojega stanovanja na daljavo. Tu še poudarjam, da moram odklepati dvoja vrata in sicer vrata od stanovanja, ki ga oddajam, ter vhodna vrata v blok, v katerem se stanovanje nahaja.

Glede ključavnic, ki sem jih našel preko spleta nisem bil še povsem odločen in sem še premetaval ideje za montažo pametne ključavnice. Pač ni bilo neke optimalne rešitve na trgu ali pa je jaz nisem uspel najti, čeprav sem prebral vse forume od Airbnb-ja ter izčrpno preiskal web, da bi našel nek super smart lock. Nakar se je zgodilo... ne rešitev, ampak še večji problem! In to tak, ki sem se ga bal in sem upal, da se ne bo zgodil nikoli. Pa se je!

Bilo je v petek popoldne, okoli 18 ure in pravkar sem prispel iz službe (iz Ljubljane) na jug Slovenije, da poberem punco in skočiva na morje za vikend. Kliče me gost, Španec, da je prispel v stanovanje in da se mu zdi, da je nekdo drug še vedno v stanovanju. Opiše situacijo, kjer ležijo po tleh uporabljene brisače v kopalnici, postelje so razmetane ter v kuhinji je nepomita posoda... Oblije me vročina! Takoj mi je jasno, da stanovanje ni počiščeno!  Čistilni servis ni prišel opravit svojega dela!!! Katastrofa!

Kaj sedaj? Gostu iz Španije se opravičim, da je prišlo do neke pomote ter mu obljubim, da ga pokličem nazaj čez 10min. To je bilo prvo kar mi je padlo na pamet! Kličem čistilni servis živčen kot hudič in seveda se mi ne javijo! Kličem spet in spet, 5x. Ne morem jih priklicat. Pošljem sms in še email za vsak slučaj. Mine 15 min, brez odgovora. Ne vem kaj naj naredim! Kliče me Španec, minilo je že skoraj 20min in hoče neko rešitev. V naglici mu ponudim naj se z družino odpravi v bližnjo restavracijo na večerjo na moj račun, medtem pa bom našel nekoga, ki bo očistil stanovanje v tem času. Pravi, da so zmatrani in da mu večerja ta trenutek ne ustreza. Nimam rešitve, prosim ga še za 10min, da najdem rešitev ter se mu že tretjič opravičim.
Predstavljajte si, pripeljete se 500km in si po dolgem dnevu zaželite samo še nastanitve in mirnega počitka a to ni mogoče, ker je stanovanje, katerega ste že v naprej rezervirali, da bo ja 100% na voljo, v "totalnem razsulu".

Googlam kot zmešan za čistilnimi servisi in kličem vse po vrsti. En za drugim mi govorijo, da so že zaprti ali pa da so zasedeni. Po 15ih minutah še vedno nimam rešitve. Ampak googlam in kličem naprej, pomaga mi še punca. Ker ne kaže obetavno, da bom našel nek čistilni servis, začnem iskati nadomestno stanovanje v Ljubljani, ki ga bom najel za Špance. Seveda, na lastne stroške. Šok! V Ljubljani so na voljo le tri stanovanja in vsa tri preko 350 eur na noč!!! In da se razumemo to niso luksuzna stanovanja, povsem povprečna. Neverjetno kako zasedena je Ljubljana poleti!!!
Amm gremo naprej iskat čistilni servis :P Vmes punci uspe priklicati nek servis, ki sicer ne dela več ob tej uri a nas lahko poveže z njihovimi čistilci, če uspemo koga še prepričati. Prijazen gospod nam pošlje par telefonskih številk in kličemo... da ne bom predolg uspemo prepričati enega gospoda, ki se hitro odzove in privoli v čiščenje. Aleluja!
Sporočim Špancem, da sem našel čistilni servis, ki bo sedaj prišel očistit stanovanje. Ampak Španci so že zelo nejevoljni ter zahtevajo povrnitev stroškov za prvo noč. Seveda nimam kaj in se strinjam. S Španci se dogovorim, da oddidejo na sprehod za 2 uri in v tem času mora biti stanovanje urejeno.
Vsa sreča, da sem tisti dan pustil dvoje ključe v lokalu, da je čistilni servis lahko prišel v stanovanje, kajti drugače bi spet moral klicati goste, da pridejo nazaj in prinesejo ključe?! Ali pa bi moral jaz nalašč v Ljubljano.
Gospod iz čistilnega servisa me čez dve uri pokliče, da je stanovanje čisto in to sporočim gostom. Ufff rešil situacijo, ampak sem v minusu za eno noč + strošek ekstra hitrega čiščenja, ki ni poceni. Minilo je že par ur in moj "bivši" čistilni servis me še vedno ni kontaktiral. Kličem jih še parkrat in še vedno brez odgovora. Po parih dneh jim pošljem email naj mi vrnejo ključe, vso posteljnino ter brisače. Še vedno brez odgovora in primoran bom ukrepati po uradni poti.

Neugodna situacija, ki je ne privoščim sobodajalcem ali turistom, kajti veliko je stresa in slabe volje ter s tem poveznih stroškov. In tudi tokrat pravim, da če bi imel neko pametno ključavnico, ki bi mi javila, ko je vstopil čistilni servis, bi vedel, da so začeli čistiti in bi imel mirno vest. Hkrati, pa če mi do določene ure ključavnica ne bi zabeležila vstopa čistilnega servisa, bi jih lahko prej poklical in opozoril, ali pa v primeru nejavljanja našel nek drugi servis ob še primerni uri ter rešil situacijo še pred prihodom gostov. V skrajnem primeru, bi lahko po službi skočil počistiti jaz saj bi imel na razpolago vsaj čas, ki ga sedaj nisem imel.

Dejstvo je: Potrebujem pametno ključavnico in mislim, da nisem edini!

...se nadaljuje

Leave a comment